19.2.2012

Inspiroidu haaste 199 - Äidin lapsuusmuistoja

Inspiroidun haasteessa aiheena oli "Väritetty valokuva" ja tähän haasteeseen oli aivan pakko tarttua. Mielessä on nimittäin monesti ollut mustavalkoisen valokuvan värittäminen Distress Inkeillä, mutta en vain ole aikaisemmin saanut aikaiseksi kokeilla sitä. Skannasin viime kesänä äitini vanhoja valokuvia ja sieltä oli nyt kiva poimia yksi valokuva väritettäväksi. Ihan ensimmäisen valokuvan värittäminen ei onnistunut, mutta toisesta tuli jo ihan kelvoillinen. Päätin värittää kuvasta vain päähenkilön eli äitini mekon sekä jalkojen alla olevan maan. Kuva sekä siihen liittyvä tarina tuntui näin pääsevän parhaiten oikeuksiinsa. Sattui vielä niin sopivasti, etten saanut tänään yhteyttä äitiini puhelimitse, joten kysyin häneltä sähköpostitse kuvaan liittyvistä yksityiskohdista. Sain vastauksen nopeasti ja päätinkin käyttää sähköpostiviestiä lähes sellaisenaan tarinointina tässä sivussa. Sivusta tuli täten vielä arvokkaampi ja rakkaampi.


Koristeina käytin mm. Pink Paisleen keltaista metallikoristetta. Sen keskellä oleva kuvio ei vaan tuntunut sopivan tähän sivuun, joten leikkasin siihen paperista kuvioita sekä koristelin sen sopivan värisillä kukilla. Virkattu kukka sopi tunnelmaltaan hyvin sivuun, mutta jotain se kaipasi lisää, joten ompelin siihen pieniä helmiä. Sivun oiken laidan kuviot tein embossausjauheella (kultaiset erottuvat heikosti).Nyt taisin viimeinkin saada sysäyksen skräpätä vanhoja mustavalkoisia kuvia, sillä tästä tuli niin erilaisen tunnelmallinen. Alkuperäiset kuvat säilytän sellaisenaan ja skräppäystä varten skannaan ja tulostan kuvat.

10 kommenttia:

 1. Oi kun tuli ihana! Ihanko mustesuihkulla tulostit, eikö väri leviä kun värittää Distresseillä? Suloinen kuva ja kauniit koristeet.

  VastaaPoista
 2. Ei väri juurikaan levinnyt, mutta suosittelen värittämään kuvan vaaleampia kohtia.

  VastaaPoista
 3. I-ha-na! Upea tuo kuva väritettynä ja keltainen metallikoriste on supernami!

  VastaaPoista
 4. Tässä sivussa on jotenkin niin ihana tunnelma! Tosi hieno toi kuvan vasemmalla puolella oleva koristus :)

  VastaaPoista
 5. Hellyttävä, ilahduttava! Tunnelmallinen kokonaisuus ja kuva toimii väritettynä tosi hyvin!

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava! Kuva näyttää väritettynä tosi söpölle ja tunnelmaltaan sivu on täydellinen!

  VastaaPoista
 7. Ihana ihana! Upeasta sopii väritys kuvaan ja leiska on kokonaisuudessaan aivan ihanan hellyyttävä ja tunnelmallinen <3

  VastaaPoista
 8. Hurjan ihana, kivat keltasävyiset yksityiskohdat. Itsekin olen skannannut viime aikoina isot läjät kuvia ja niiden työstämisessä on jotain vaan niin erilailla kiehtovaa =)

  VastaaPoista
 9. Toi kuva on ihan miälettömän upia!!! Wow!

  VastaaPoista

Kiitos ilahduttavasta viestistä!