13.12.2012

Jouluisia kransseja

Olen lähes joka talvi tehnyt muhkean havukranssin koristamaan ulko-oveamme. Kranssin pohjana toimii vesiheinästä ohuella rautalangalla sidottu kranssipohja, mikä säilyy aina vain vuodesta toiseen hyvänä (kunhan muistaa nyppii siitä ajoissa irti edellisen vuoden havut). 


 
Tähän kranssiin laitoin vuorotellen kuusenhavuja  ja tuijan oksia. Pätkin oksat noin 20-25 cm mittaisiksi ja sidoin 3-4 oksaa kerrallaan kiinni kranssipohjaan. Parasta oksien sitomiseen on ohut rautalanka, mutta juuttinarullakin se onnistuu. Pidän itse muhkeasta havukranssista ja tähänkin sain uppoamaan pari muovikassillista valmiiksi pätkittyjä havuja. Koristeita tällainen kranssi ei mielestäni paljoa kaipaa. Tällä kertaa sidoin rautalangalla kranssiin kiinni pienen rusetin sekä kiinnitin kuumaliimalla enkelin, käpyjä ja pähkinöitä.


 
Sisälle tein kranssin valmiiseen kranssipohjaan. Koristeena yksinkertaisesti kankaasta leikattua nauhaa, kastanjoita sekä erilaisia pähkinöitä. Tähän voisi lisätä vielä kanelitankoja ja tähtianiksia jouluisia tuoksuja tuomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ilahduttavasta viestistä!