8.11.2011

Week in the life - Talvi

Aloitin viime talvena ensimmäisen Week in the life minialbumin ja tarkoitus olisi vielä joskus tehdä vastaavanlaiset projekti kaikista vuodenajoista. Albumi tuli kierteitä vaille valmiiksi jo viime kevänä, mutta jäin vielä miettimään lisäisinkö siihen jotain. Albumi tuntui jotenkin liian tylsältä säännöllisen kokoisineen kuvineen ja yksinkertaisineen koristeineen, mutta nyt kun otin albumin kuukausien päästä esiin lisätääkseni siihen kalvoja ja koristeita, se tuntuikin ihan kivalta juuri tällaisenä.

Albumi on kokoa 6x12 ja olen sen itse tehnyt happvapaasta pahvista. Jokaisella aukeamalla on yhden viikonpäivän kuvat sekä koneella kirjoitettu teksti päivän tapahtumista. Koristeena olen käytänyt ainoastaan kuviopapereita, ommpeleita sekä virkattuja kuvioita, jotka olen värjännyt jokaiseen aukeamaan sopivaksi. 


Kannet päällystin ensin sideharsolla ja sen jälkeen lisäsin useita kerroksia gessoa tuomaan pintaan lisää elävyytä. Gesson kuivuttua suihkutin päälle kolmea eri Glimmer mistiä, joiden annon vapaasti levitä pinnan tekstuuriin. Kannen kuivuttua leimasin lumihiutaleita värittömällä musteella ja ripottelin nopeasti päälle kimaltelevaa samettipölyä. Kannesta tuli juuri sopivan hohtava talviseen tunnelmaan. 


Albumia oli jo nyt muutaman kuukauden tauon jälkeen mukava katsella. Siihen tuli mielestäni mukavasti tallennettua ihan tavallisen viikkon tapahtumia ja muistoja arkisesta aherruksesta . Tätä tehdessä havahduin huomaamaan miten tapahtumarikasta elämänvaihetta elänkään juuri nyt ja miten tiivis viikko-ohjelma meillä itseasiassa on.  Jälkeenpäinhän sitä helposti muistaa, että ei tehty mitään erityistä, vaikka oikeasti tapahtui paljonkin. Hienoa projektissa oli myös se, että tuli kuvattua muutakin kuin omia lapsia ja lemmikkejä. Toivottavasti innostuit projektista :)

6 kommenttia:

 1. Lopulta! Niin hieno! Ja oli hauska nähdä livenä silloin kun teit tätä.

  Ja itselläni on ihan samat ajatukset Viikko-albumeista, vuodenaikoja myöten. Innostuin kyllä, taas! :-)

  VastaaPoista
 2. Hieno albumi! Ihania nuo virkatut koristeet. Teilläkin on (ollut) prinsessa :) Meillä neiti vetäisee keijuprinsessakuteet niskaan heti kotiin saavuttua.

  VastaaPoista
 3. Upea projekti! Tätä tosiaan on varmasti hauska katsella myöhemminkin ja muistella noita viikkoja:) Virkatut ja värjätyt kukat, oih<3

  VastaaPoista
 4. siis voi WAU!!!! huikeen upee albumi!!! =)

  VastaaPoista
 5. Aivan upea! Ihania pikkukuvia, kiva muoto ja muutenkin upeasti henkii just talvitunnelmaa! :)

  VastaaPoista
 6. Todella huippu-upea projekti!
  Wau;-))m

  VastaaPoista

Kiitos ilahduttavasta viestistä!