21.5.2012

Gessoleiska

Kylläpä oli kivaa kokeilla erilaisia gessotekniikkoja Riikan kurssilla! Gesso on minulle osittain tuttu aine, mutta en ole esimerkiksi koskaan tullut käyttäneeksi sitä koko sivun taustalla niin kuin tässä sivussa. Taustan paperi oli todella kirjava ja räikeän värinen, mutta tein sille "gessopesun" Riikan ohjeiden mukaan ja tykkään taustasta nyt tosi paljon. Gesso ja suihkevärit peittivät alkuperäiset kuviot lähes täysin, mutta paperissa olleet alkuperäiset kohokuviot jättivät kivaa tekstuuria taustaan. Suihkevärit valuvat gessopinnalla kivasti! 


Taustalle tuli kokeiltua muitakin kivoja gesotekniikkoja. Nuo koholla olevat kiehkurat tehtiin pahvisen sabluunan avulla, jolloin gessoa jäi kuvioon paksumpi kerros kuin jos olisi käytetty muovisia valmiita makseja. Taustalta löytyy myös gessolla kiinnitettyä kangasta, sekä vihreäksi värjäämääni harsoa. Gessolla leimaamistakin ja valkoisten kukkien värjäämistä tuli kokeiltua.



Sivun aiheena on "Minusta tulee koululainen" (voi miten se aika kuluu!). Teksti "minusta tulee" on kirjoitettu tagiin kirkkaalla kohokirjoitusteippillä. Kohokirjoitusteippiä sekä muita kivoja teippejä saa ostettua muun muassa Teippitarhasta.


8 kommenttia:

  1. Huikea, tosi upea sivu! Tuo harson käyttö värjättynä pehmentämässä sivua on mitä mainioin idea!

    VastaaPoista
  2. Ihana sivu, todella kaunis :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan romanttisen railakas! Ja tosi hieno tuo harso!

    VastaaPoista
  4. Ihana! Ihana, tuo harso-kukka-koristerykelmä.

    VastaaPoista
  5. Tosi kaunis sivu!Tykkään valumista.

    VastaaPoista
  6. Upea tausta ja erivärinen harso näyttää niin hyvältä :)

    VastaaPoista
  7. ihana sivu ja vihreä harso tuo hyvää raikkautta sivuun! upeat valumat!

    VastaaPoista
  8. Tosi upea sivu. Upea, runsas ja täyteläinen. :D Pitäisi ruveta keksimään mainoslauseita... Mutta tykkään kovasti.

    VastaaPoista

Kiitos ilahduttavasta viestistä!