29.5.2012

Itse tehdyt mistit - suihkemaalit

Ostin IS:stä muutaman uuden suihkepullon, kun aikaisemmin ostamani Mini Misterit olivat täyttyneet kaiken kirjavilla värisekoituksilla. Muutenkin olin kyllästynyt siihen, etten tiennyt minkä väristä suihketta pullosta tulee ulos, joten päätin kaataa kaikki vanhat värit pois ja tehdä tilalle uudet värit vähän järjestelmällisemmin toteutettuna. Merkitsin nyt värit pullojen korkkeihin pienellä paperin palalla, minkä olin värjännyt kyseisellä suihkeella. Nyt ei enää tarvitse pähkäilä mitä pullo pitää sisällään ja varsinkin sitä miltä se näyttää kuivuttuaan. Käytin suihkevärien tekemiseen Rangersin Distress ink- ja  Adirondack- musteiden täyttöpulloja. Adirondack- musteista löytyy enemmän kirkkaita ja puhtaita värejä ja olen hankkinut niitä varta vasten suihkevärien tekemiseen.


Uudet suihkevärit piti heti ottaa käyttöön, joten tein niillä tällaisen sektorimaisen taustan skräppisivuun. Ennen suihkuttamista kiinnitin skräppipaperin kolmeen reunaan revityt paperitsuikaleet ja tämän jälkeen rajasin aina yhden värjättävän sektorin kahdella paperilla.Värin kuivuttua tein seuraavan sektorin eri värillä jne.

Sivun kuvaaminen oli vähän hankalaa, koska reunat kipristyivät paperin kastuttua. Nyt huomaan selkeästi sen eron mikä on gessolla käsitellyn ja käsittelemättömään paperiin välillä. Gessottu paperi kestää kastumista aivan eri tavalla. Gesso suojaa paperia kastumasta sekä tekee paperista raskaamman, joten paperi ei kipristy niin pahasti.


En lisännyt tekemiini suihkeväreihini kimalletta (Perfect pearls tai Pearls EX), koska en halua kaikkiin skräppäyksiin kimalletta, edes niihin tyttömäisiin sivuihin. Kaikkissa valmiissa misteissä taitaa olla kimalletta tai hohtoa?

Ja taas löytyi käyttöä IS:stä saadun "namipussin" tuotteelle, turkoosille kalvolle :)


6 kommenttia:

 1. Dylusions suihkeissa tai Mr Huey's suihkeissa ei ainakaan mun mielestä ole kimalletta. Ihanalta näyttää kaikki noi sun itse sekoittamasi värisuihkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Dylusions onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Mr Huey's valkoinen tupashti juuri postista, mutta en ole ehtinyt vielä kokeilemaan :)

   Poista
  2. Mulle pitäisi olla Dylusioneita matkalla - Böndeskräpissä saa kokeilla ;)

   Poista
 2. Kaunista! Ja ninarsku puhuu asiaa ^ noissa suihkeissa ei ole glitteriä mukana :) TAltakin on tullut joku suht uusi sarja suihkeita, joissa ei ole glitteriä.

  VastaaPoista
 3. Ihanasti käytetty tuota kalvoa!

  Vautsi, mitä suihkeita oot teheny! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kun olit tästä laittanut, olen miettinytkin suihkeiden sekoittelua itse. Ihanan voimakkaat värit olet niihin saanut!

  VastaaPoista

Kiitos ilahduttavasta viestistä!