1.11.2012

Koristeita silikonimuoteilla

Pidän pienistä massakoristeista ja käyttän niitä mielellään skräppisivujen koristeena ja miksipä ei myös korteissa Premo askartelumassa on ehdoton suosikkini tähän tarkoitukseen. Sitä on helppo käsitellä, koska se ei juurikaan tartu liukkaisiin pintoihin eikä murene ohueksikaan käsitellessä. Lisäksi massa säilyy hieman taipuisana paistamisen jälkeen, mikä on mainio ominaisuus käytettäessä koristeita taipuisalla paperilla. Aikaisempi postaukseni aiheesta löytyy täältä.

Tulin ostaneeksi uuden silikonimuotin heräteostoksena ja pitihän sitä heti ryhtyä tekemään uusia koristeita, kun paketillinen Premoakin sattui löytymään kotoa. Painelin muotin pohjalle todella ohuen kerroksen massaa ja kuvion irroittaminen muotista sujui helposti ilman perunajauhon avustustakin. Osan koristeista jätin valkoisiksi ja osan värjäsin Pearl Ex -kimallejauheilla. Värjääminen kannattaa tehdä ennen koristeiden paistamista, jotta värihiukkaset kiinnittyvät koristeiden pintaan. Koristeita voi toki värjätä toki jälkikäteenkin erilaisilla maaleilla.


 
Olin hankkinut kakun koristeiden tekemistä varten kovempaa silikonia olevan muotin ja siinä oli mm. kivoja lintuja, joista halusin tehdä koristeita myös skräppäykseen. Tästäkin muotista Premo lähti helposti irti, mutta sokerimassakoristeita tehdessäni jouduin käyttämään perunajauhoa.7 kommenttia:

Kiitos ilahduttavasta viestistä!