3.1.2011

December Daily

Inspiksen kuukauden kisana oli tehdä albumi joulukuusta. Olen hyvin kiitollinen tästä minua suuresti inspiroineesta haasteesta, sillä muuten en luultavasti olisi lähtenyt toteuttamaan omaa joulukirjaani. Kirjan tekemiseen kului paljon tunteja ja pieni sterssikin meinasi välillä iskeä, mutta olen tyytyvänen että kirja valmistu ja vielä ajallaan (kiitos lisäpäivistä Inspiroidun tiimille!). Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kuvia tuli otettua joka päivä ja kamera kulki mukana kaikkialle.

Albumin pohjana käytin Bo Bunnyn kerroksellisesta, 6x12 tuumaisesta ja kuusi sivuisesta albumista, mihin lisäilin itse tehtyjä sivuja tarpeen mukaan. Lisäsivujen materiaalina käytin paperilla tai kankaalla päällystettyä kartonkia sekä paksua kirkasta pakkausmuovia akryylialbumin tapaan. Halusin jatkaa Bo Bunnyn albumin kerroksellisuutta ja lisätä albumiin korkeutta eri muotoisia sivuilla. Kauniiden paperiden lisäksi käytin sivuissa niin huopaa, akryylimaaleja, musteita kuin alkoholimusteitakin sekä koristeina mm. nauhoja ja helmiä. Tarinoinnit päädyin lopulta kirjoittamaan koneella tilaa säästääkseni. Albumista tuli lopulta niin paksu, että nyt hakusessa on isommat saranarenkaat.

Albumia oli mukava tehdä ja jokapäiväinen kuvaaminen sujui vaivatta (saatan siis aloittaa Project Lifen vielä jonain päivänä). Päivittäisiä aiheitakin oli helppo keksiä. Albumin tekeminen vei kuitenkin niin paljon aikaa, että en usko ryhtyväni DD:n tekoon ensi vuonna, mutta varmasti joskus myöhemmin. Mielenkiintoni heräsi myös viikkoalbumin tekemiseen jonain sopivana ajankohtana.

Olen siis monessakin mielessä tyytyväinen tutokseeni ja uskon sen tuottavan iloa meidän perheelle vielä vuosien päästä. Albumin yksityiskohtia pääsee katsomaan paremmin klikkaamalla kuvia.

Hyvää Uutta Vuotta!

Lisätty 5.1.2011
Joulualbumi on nähtävillä Helsingin skräppäystapahtumassa 8.1. :)

10 kommenttia:

 1. Ihanan runsas <3<3<3
  Kankaalla päällystetyt sivut ovat ihan parhaita

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis!

  Hienon runsas ja kerroksellinen, nuo kangassivut on mustakin ihan parhaita!

  VastaaPoista
 3. tätä pitäisi ehdottomasti päästä hipelöimään livenä! kerroksellisuus ja monipuolisuus ovat upeasti toteutettu, aivan ihana albumi!

  VastaaPoista
 4. Hieno joulualbumi, runsas ja rönsyilevä, olis kiva saada tää käsiinsä.

  VastaaPoista
 5. Upea, ihana! Niin runsas ja pursuileva, kertakaikkiaan hieno <3 Hyvä että otat mukaan lauantaina, mä olen sitten yksi jonottajista tätä tunnustelemaan :)

  VastaaPoista
 6. No höh, unohdin sitten kuitenkin tulla vilkuilemaan tätä livenä! Mutta kuvissakin tämä on aivan upea!! Tosi ihania nuo erimuotoiset sivut ja eri materiaalit.

  VastaaPoista
 7. Voi tämä oli livenä niiiin mahtava!

  VastaaPoista
 8. hyvä kun otit mukaan ja onneksi sen huomasinkin! seuraavassa tapaamisessa (toiveikkaana sellaisen toivon tulevan!) pitääkin antaa vinkkiä järjestäjille, että pyytävät kaikkia tuomaan edes joitakin omia juttuja mukaansa ja ne laitettaisiin johonkin samalle sivupöydälle, että niitä pääsisi näkemään livenä..

  VastaaPoista
 9. Siis tää oli livenä nähtynä NIIN UPEA! Ihanan upean runsas ja niin yksityiskohtainen!

  VastaaPoista
 10. Onnea voitosta! Sitä kautta tulinkin albumiasi kurkkaamaan, en ollut aiemmin huomannut. Albumi on upea, lisäsivuista olet saanut ihanan muotoisia, ihan kuin ne olisivat alunperin kuuluneet sinne!

  Kiitos näistä ideoista, sillä olen juuri tekemässä viikko elämästäni-albumia samaiseen Bo Bunny albumipohjaan. Vielä en osaa sanoa onko tervetta lisäsivuille, mutta tämän inspiroimana niitä lisään sitten tarpeen mukaan!

  VastaaPoista

Kiitos ilahduttavasta viestistä!