11.9.2011

Art journal - harjoittelua erilaisilla tekniikoilla

Edellisessä postauksessa arvuuttelin teiltä miten sivun maaliroiskeet oli tehnyt ja olipa mukava huomata, että se selvästi herätti mielenkiintoa :) Kiitos kivoista arvauksista! Maaliroiskeet oli ehkä vähän harhaanjohtava ilmaisu, sillä tein roiskeet sulattamalla vahakynää kuumailmapuhaltimella ja roiskimalla pisaroita suoraan kynästä. Sulalla vahakynällä voisi myös piirtää tai levittää väriä suoraan paperille. Vahakynä näyttäisi pH-kynällä testaten olevan hapoton.

Tein kesällä art journaling kirjaani tällaisen harjoitussivun, missä halusin lähinnä kokeila erilaisia värejä ja sitä miten niillä pystyy tekemään kerroksia ilman, että värit sekottuisivat. Sivun gessolla pohjustamisella on suuri merkitys siihen miten värit leviävät pintaan ja se myös estää värien imeytymisen paperiin.  Taustan tein vesivärikynillä ja märällä siveltimellä, kuviot sabluunoilla ja suihkeilla. Sydämet on tehty alkoholimusteilla sabluunan avulla. Kesän kurssi sai minut näkemään joitakin jo omistamiani tarvikkeet uusin silmin. Sieltä sain myös vinkin vahakynäroiskeisiin.

1 kommentti:

  1. No en kyllä olisi ikimaailmassa arvannut mainittujen roiskeiden tekotapaa... :) Mutta olivat niin kivan kolmiulotteisen näköisiä, että täytyy yrittää muistaa tämä vinkki.

    VastaaPoista

Kiitos ilahduttavasta viestistä!