22.4.2011

10 mieluisinta skräppäystarviketta

Xing ja Riikka haastoivat mukaan kirjoittaamaan omista tämänhetkisistä lempitarvikkeistaan skräppäämisessä. Keskustelu kävi Xingin blogissa vilkaana siitä, että mitä tarvikkeiksi lasketaan ja minä päädyin siihen ratkaisuun, etten ota mukaan tähän luetteloon papereitani, aakkosatarroja, raaputuskuvia jne.

Tässä tulevat kymmenen lempitarvikettani, joita käytän usein ja jotka olen todennut hyviksi:

1. Teflonpintaiset sakset olen todennut erittäin käytännöllisiksi, koska niihin ei jää teipit yms. kiinni. Täytyy kuitenkin mainita tässä yhteydessä, etten pidä suuren suosion saaneista Tim Holtzin saksista, koska ne ovat minuun käteeni jotenkin kömpelöt.

2. Fiskarsin pieni giljotiinileikkuri. En tiedä parempaa leikkuria valokuvien sekä pienten paperien leikkaamiseen. Skräppääjä ei kuitenkaan pelkästään tällä pärjää, vaan toisena on oltava suurempi 12 tuuman leikkuri. Haaveissa siis on päivittää isompikin leikkuri tulevaisuudessa giljotiiniin. Osaako kukaan suositella hyvää, näppärää ja kevyttä 12 tuumaista giljotiinileikkuria? Giljotiinissa on se etu, että näkee tarkalleen mistä leikkaa ja paperi on helppo pitää paikoillaan myös hyvin pieniä siivuja leikatessa.

3. Pinsetit ovat minulle aivan ehdottomat aakkosia sekä muita pieniä juttuja kiinnittäessä.

4. Fiskarsin sormiveitsi on todella mainio väline pieniä kuvioita leikatessa.

5. Silmäneulasta ja langasta on tullut minulle kestosuosikki. Teen usein myös pieniä reikiä paperiin silmäneulalla.

6. Glossy accents on hyvä niin pienten juttujen ja kalvojen kiinnittämiseen, kuin myöskin kiiltävän kohopinnan tekemisen.

7. Paperit kiinnitän useimmiten Bilteman kaksipuoleisella teipillä. Se on edullista, riittoisaa ja pitää paperit hyvin kiinni.

8. Colorbox Cat's eyes musteet ovat näppäriä käyttää ja pidän niiden jäljestä. Erityisesti pidän 6kpl "tornina" myytävistä musteista. Mustetyynyt eivät kestä kovaa hankaamista tai ainakin minulla muutama tyyny on lähtenyt kannastaan irti.

9. Hankin harrastukseni alussa Big Kick leikkurin lähinnä aakkosten leikkamista varten ja edelleen leikaan sillä paljon aakkosia (ei kerry jämäaakkosia ja aina saa sopivan värisiä kirjaimia :)). Leikkaan sillä myös monia muita kuviota ja tykkään stanssien tuomasta lisä.

10. Olen kovasti kiintynyt Martha Stewartin leikkureihin. Tykkään saatavilla olevista kuvioista, ne leikkaavat hyvin ja enkä ole onnistunut yhtään vielä rikkomaankaan.

Listaan voisin vielä lisätä itselleni hyvin tärkeäksi tulleen CanoninPixma mp640 printterin. Printteri ei todellakaan ole mikään välttämättömyys skräppäämisessä, mutta pidän kovasti siitä, että pystyn tulostamaan kuvia heti tuoreeltaan. Kuvia on kiva rajata skräppäystä ajatellen sekä tulostaa haluamassaan koossa.


Kissat eivät siis päässeet 10 suositumman skräppäystarvikkeeni joukkoon (viitaten Ranun jättämään kommenttiin ;)) vaikka ne ihania ovatkin ja seuraavat kiinnostuneena vieressä skräppäämistäni.


Tämän kuvan myötä haluan toivottaa kaikille blogini kävijöille oikein hyvää Hyvää Pääsiäistä. Kiitos kaikista ilahduttavista ja kannustavista kommenteista joita olette jättäneet! Blogin pitäminen olisi kovin tylsää ilman teitä.

15 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen lista! Päivitin linkkilistaan :)

  VastaaPoista
 2. Samoin! hyvät pääsiäiset ja hyvä lista!
  (mulla on listassa mun printteri, kunhan se listan vaan saan blogiin laitettua)

  VastaaPoista
 3. Minkä valmistajan sakset sinulla on, muistatko? Minäkin voisin haluta teflonpintaiset sakset tahmeiden juttujen leikkaamiseen..

  VastaaPoista
 4. Kun lukee näitä listoja, huomaa kovasti uusia tuttavuuksia ja asioita jotka voisivat kuulua omaankin listaan!

  VastaaPoista
 5. Xing; Ostin saksisetin (iso ja minit)puolivahingossa harratukseni alkuaikoina eikä ole aavistustakaan kenen valmistajan ovat.

  VastaaPoista
 6. mielenkiintoinen listaus...tosi kiva lueskella näitä listoja, herää ajattelemaan omia tarvikkeitaankin ihan eri tavalla.. =)

  VastaaPoista
 7. Miten kiva lista! Arvelinkin löytäväni täältä Bilteman ja Big Kickin - loistovalintoja!

  Hyvää, aurinkoista ja lämmintä pääsiäistä sinulle - ollaanhan yhteydessä!

  VastaaPoista
 8. Mukava lista, jännä miten erilaisia asioita ihmiset käyttävät askartelussaan! Pinsettejä on löytynyt paristakin listasta, itse en ole vielä toistaiseksi kokeillut niitä paperiaskartelussa vaikka ihan totta, moneen pikkunäpräykseen niistä voisi olla apua.

  VastaaPoista
 9. mullakin pinsetit ja samanlainen mp640 printteri :)

  juu, minä olen kyllä huomannut, että sillä toisenlaisella paperileikkurilla on jotenkin hankala nähdä mistä leikkaa, mutta nyt on vaan kestettävä pienet heitot, sillä sellaisen hankin.. kevyempihän se nimittäin on, joten sopii sen puolesta mulle paremmin. ja kun sain tiimarista -50% niin säästöä tuli kivasti.

  mutta vähän kyllä olen kateellinen big kickistä, aijai..

  mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 10. mielenkiintoista luettavaa nämä toisten listat! tuo kaksipuolinen teippi näyttää olevan Suomessa lähes kaikkien suosikki!

  VastaaPoista
 11. Jos saat hyviä vinkkejä 12" giljotiinista, niin kerro - mulle kans. Minkäs merkkiset teflonsakset sulla on? Mä en vielä ole löytänyt täydellisiä saksia.

  VastaaPoista
 12. Aloin miettiä tämän tilaamista:

  http://www.overstock.com/Crafts-Sewing/Tonic-Studios-12-inch-Guillotine-Paper-Trimmer/2988573/product.html

  VastaaPoista
 13. Ja tämä näyttää olevan sama, mutta halvempi.

  http://www.craftsuperstore.co.uk/Crafts/Craft-Tools/Paper-Trimmers/sc1138/p916.aspx

  VastaaPoista
 14. =D
  Kiva kun mainitsit tuon printterin, meidän perheessä saattaa olla vaihto lähellä niin jos sitä tällä kertaa vaikka ostais kerralla hyvän..

  VastaaPoista
 15. Oikeastaan vain sormiveitsi ja leikkurit on tässä listassa sellaisia, joita ilman minä tulisin hyvin toimeen :)

  VastaaPoista

Kiitos ilahduttavasta viestistä!